Veilig zonnen en langer een bruin kleurtje

10 juli 2019

Ik ben het grote voorbeeld hoe het niet moet. Hier kom ik in een latere blog nog op terug. 

Dit onderwerp over veilig zonnen is op mijn lijf geschreven. Waarom? Omdat ik tot mijn 38 jaar echt niet lief was voor mijn huid kwestie zon en zonrituelen.

In ieder geval als jij mijn wijze raad in de wind slaat zal je op latere leeftijd veel meer rimpels hebben, meer huidverkleuringen hebben en méér kans op huidkanker hebben. Zon en licht zijn de grootste boosdoeners kwestie huidveroudering. Wist je dat....elke keer dat je huid verbrandt je steeds meer kans op huidkanker hebt. Ben lief voor jezelf en voor je huid.

           

Geniet van elk zonnestraaltje, maar vergeet het belangrijkste niet: goede bescherming. Jafra's zonneproducten beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB stralen. De huid blijft zo in topconditie.

Zon

Het is ontzettend belangrijk om de huid en de huid van onze kinderen goed te beschermen tegen de zon. Veilig zonnen is o zo belangrijk. Hoe zon je veilig? Hier gaat ie. 

Jafra zonnecrème

Jafra's exclusieve PPC complex zit in elk zonneproduct. P = protect, de tweede P = prevent en C = correct. Het PPC  complex hydrateert de huid en helpt met antioxidanten om aantasting van de huid door de zon te voorkomen en huidverkleuringen te minimaliseren. Onze zonproducten zijn waterafstotend, trekken snel in zonder te plakken en leggen geen witte film op de huid.

Wanneer smeer je je zonneproducten?

 • Zonnebrandmiddelen dienen een onderdeel te zijn van de dagelijkse verzorging. Zelfs op een bewolkte dag (de meeste UV stralen dringen door de wolken heen) of een half uurtje lunchpauze buiten
 • Maak er een gewoonte van om de zonnecrème elke morgen aan te brengen voor je je aankleed
 • Ze dienen minstens 30 minuten vóór de blootstelling aan de zon aangebracht te worden. Dus niet op de rand van het zwembadbedje
 • Vergeet de bovenkant van de handen niet
 • Na 2 tot 3 uurtjes opnieuw insmeren omdat je na verloop van tijd werking verliest. Zeker na zwemmen, afdrogen of transpireren
 • Gebruik je 2 zonnefactors (bijvoorbeeld SPF 50 in de dagcrème en SPF 20 in de Foundation) dan geldt de hoogste factor, de SPF 50
 • Smeer niet te zuinig met de zonnecrème anders smeer je niet de zonnefactor die op de verpakking staat

Wat betekent het cijfer van de beschermingsfactor?

Onze eigen natuurlijke beschermingsfactor is ongeveer 10 minuten. Na die tijd gaat onze huid al reageren op zonlicht. Bij de een zal dit eerder zichtbaar zijn dan bij de ander, maar onze huid reageert. Het cijfer van de S(un) P(rotector) F(actor) vermenigvuldig je met de “eigen natuurlijke” bescherming. Zo lang ben je dan beschermd in de zon. Bijvoorbeeld SPF 30 =  30 x 10 = 300 minuten bescherming = 5 uur.

Word je bruin als je factor 50 smeert?

Het duurt met een factor 50 langer voor je bruin wordt. Met een tragere bruining krijgen de pigmentcellen de kans om melanine aan te maken en word je mooier, egaler en gezonder bruin. Een langzaam opgebouwd kleurtje blijft veel langer zitten. Je krijgt met een hoge factor hetzelfde bruine kleurtje dan wanneer je een lage factor smeert. Tevens is je huid beter beschermt met een hoge factor tegen huidveroudering, huidverkleuringen en huidkanker.

Bruiner worden?

Je kan nog bruiner worden door onze Royal Almond Body Oil te mengen met je zonnecrème. Ga nooit zonnen met alleen Almond Oil want er zit géén SPF in. Gebruik de Almond Oil dagelijks om de pigmenten in de huidcellen hoog te houden. Zo hoef je niet telkens eerst de pigmentcellen op te wekken voor ze kunnen gaan bruin. Het minste dat je in de zon komt bruin je sneller. Meer informatie/bestellen en wat je nog allemaal kan met de multifunctionele Royal Almond Oil lees je hier.

        

Verdwijnt mijn bruin als ik ga scrubben?

Nee hoor. Je bruint dieper, egaler en blijft langer bruin. 1 tot 2 keer per week scrubben wordt aanbevolen het hele jaar door. Zo heb je ook geen last van schilferende, doffe of jeukende onderbenen.

Moet ik After Sun gebruiken?

Kan ik niet "gewoon" een bodylotion smeren? Of moet ik toch After Sun gebruiken? Aloë vera en shea butter zit in onze After Sun en hebben een kalmerende werking. Minimaliseer huidverkleuringen met behulp van zoethout en winterkers. Smeer After Sun na elk zonnebad. Liefst voor het slapen gaan breng je de After Sun voor een tweede keer aan. Gebruik de After Sun tot ie op is als je terug thuis bent van vakantie om langer te genieten van een mooi bruin kleurtje. De huid zal minder droog zijn en het afschilferen zal óók minimaliseren. 

Hoe bewaar je zonneproducten?

Niet op de vensterbank of pal in de zon. Koop geen zonneproducten die bij winkels buiten in de rekken staan. Zonneproducten die warm worden verliezen hun werking (SPF). 

Moet ik elk jaar nieuwe zonnecremè's kopen?

In de media ging het over het bewaren van zonneproducten. Wat met zonneproducten van Jafra? Op de zonneproducten staat na opening 18 maanden houdbaar. Jafra zonneproducten die goed bewaard worden (niet steeds in de zon of op de vensterbank) kunnen tot wel 24 maanden na opening gebruikt worden.

Plak op nieuwe Jafra zonneproducten een etiketje met de datum op wanneer deze geopend zijn. Niet geopende verpakkingen die gesloten, koel en donker weg legt kunnen gemakkelijk 3 jaar bewaard worden.

Op zoek naar kwalitatieve zonneproducten? Koop de beste zonbescherming. Jafra heeft ook zonneproducten in set met grote korting. Klik hier.

            

Beauty tip

 • Wanneer is het tijd om een zonnebril op te zetten? Als je de ogen begint dicht te knijpen omdat het licht te fel is. Dit om rimpelvorming rond de ogen te beperken.

           

 

Ik wens jou ongelooflijk veel smeerplezier, blijf mooi en tot blogs, liefs Ine

๐Ÿ“ž +32 475 96 71 98     email: info@inevandeursen.be    Save the date: 15/16/17 november 2019 JAFRA Opendeurdagen

     

 Zon I Zonnecreme I Zonneproducten I Veilig zonnen I Bruin worden I Zonbescherming I SPF moet 365 dagen per jaar 

Jafra producten zijn door dermatologen klinisch getest op allergische reacties en irritaties. Jafra Cosmetics behoort tot de leidinggevende cosmeticamerken. Wij hebben premium cosmetica producten. Jafra producten worden niet op dieren getest. 

Belangrijke informatie over Jafra producten, die je een goed gevoel kunnen geven.

Onafhankelijke laboratoria teste de Jafra producten om de werking te bewijzen en ons uitgangspunt (het beste voor de huid) te bevestigen. Erkende dermatologen houden zorgvuldig toezicht om de kwaliteitszekerheid van de producten te waarborgen. Er worden marktonderzoeken gedaan met mensen die niet Jafra gerelateerd zijn.

JAFRA Gelée Royale is een duurzame grondstof. Bijen worden bij het oogsten of de verwerking van de speciale ingrediënten van onze ROYAL producten op geen enkel wijze schade toegebracht.

 

 

Meer blogitems

Jafra Parfum

In deze blog geef ik jou 6 tips om lang te genieten van jouw Jafra parfums.De Jafra parfums worden speciaal voor Jafra samengesteld door de 3 grootste Franse parfumhuizen en zijn de absolute top. Hoge kwaliteit, originele geuren (géén imitatie) en houden lang. Ons bedrijf werkt samen met beroemde geurstoffenfabrikanten als Givaudan en de beste parfumeurs die er in de branche te vinden zijn.Jafra heeft een grote collectie dames pafums en heren parfums.

6 Parfum tips:
 1. Gebruik overdag géén Eau de Parfum of Eau de Toilette op de huid om pigmentatievorming te voorkomen. De Eau d'Aromes Body Spray en de Eau d'Aromes Body Spray Splendor mogen overdag wél op de huid gebruikt worden

 2. Parfum bewaar je best op een droge, koele en donkere plaats. Liefst in de originele verpakking

 3. Een goed parfum kan je zo lang bewaren voor het slecht wordt. Is de parfum veranderd van kleur? Is de kleur bijvoorbeeld donkerder geworden? Dan is hij waarschijnlijk niet meer goed

 4. Breng wat Royal Jelly Soothing Balm aan op je polsen en in je nek als moisturizer voor je parfum. De geur blijft namelijk veel langer hangen op een gehydrateerde huid. Klik hier

 5. Wrijf niet met je polsen over elkaar. Dat is de meest gemaakte fout als het om parfum gaat. Veel vrouwen spuiten op één pols parfum en wrijven ze vervolgens over elkaar. Je hebt misschien weleens gehoord dat geurmoleculen dan kapot gaan, maar dat is niet waar. Moleculen maak je niet zo gemakkelijk stuk. Je zorgt door het wrijven er wel voor dat de geur sneller ontwikkelt, en daardoor de topnoten sneller verdwijnen en je de geur minder lang ruikt

 6. Spuit geen parfum in je haar, want parfum bevat vaak veel alcohol waardoor je haar er droog van wordt. Je kunt beter je parfum op je borstel spuiten voordat je het borsteltEen flesje parfum is niet handig om overal mee naar toe te nemen. Als je af en toe een beetje extra parfum wil aanbrengen vraag je mij bij aankoop van een Jafra parfum een tasverstuiver van 7 ml gratis. Deze verstuiver kun je telkens opnieuw vullen met jouw favoriete Jafra geur.Nu is het tijd om optimaal te genieten van jouw Jafra dames geurtje. Ga naar de Jafra webshop en klik hier. Voor Jafra heren geurtjes klik hier.Parfum cadeautje? Vraag ons om jouw Jafra parfums leuk in te pakken…. Ik wens jou ongelooflijk veel smeerplezier, blijf mooi en tot blogs, liefs Ine     Jafra consulente sinds 1993. ๐Ÿ“ž +32 475 96 71 98     email: info@inevandeursen.be    Ons volgen? FB Ine van Deursen Jafra Cosmetics Instagram inevandeursenjafra Jafra I Jafra parfum I Damesgeurtjes I Herengeurtjes I Jafra geuren I Jafra Eau de Toilette I Parfum I Parfum tips Jafra producten zijn door dermatologen klinisch getest op allergische reacties en irritaties. Jafra Cosmetics behoort tot de leidinggevende cosmeticamerken. Wij hebben premium cosmetica producten. Jafra producten worden niet op dieren getest. Belangrijke informatie over Jafra producten, die je een goed gevoel kunnen geven.Onafhankelijke laboratoria teste de Jafra producten om de werking te bewijzen en ons uitgangspunt (het beste voor de huid) te bevestigen. Erkende dermatologen houden zorgvuldig toezicht om de kwaliteitszekerheid van de producten te waarborgen. Er worden marktonderzoeken gedaan met mensen die niet Jafra gerelateerd zijn.JAFRA Gelée Royale is een duurzame grondstof. Bijen worden bij het oogsten of de verwerking van de speciale ingrediënten van onze ROYAL producten op geen enkel wijze schade toegebracht.


Tips voor verzorgde haren

Géén droge punten, onhandelbaar haar of pluizige krullen meer.Stel je je soms ook de vraag: hoe krijg ik mooi haar? Hoe krijg ik gezond haar? Hoe kan ik mijn haren weer laten glanzen? Haar tips? Hoe houd ik lang haar mooi? Hoe krijg ik sterk en gezond haar?En véél méér vragen omtrent opnieuw mooie haren krijgen of hoe behoud ik mijn mooie haren?

Lees hier onze tips hoe jij jouw "haardos" extra in de watten kunt leggen met ons multi-functioneel Spa haarmasker voor het hele gezin.Je denkt al snel bij het woord haarmasker aan een haarmasker. Is dit in jouw beleving ook een héél "gedoe". Haren wassen, masker er in, laten inwerken, uitspoelen........ 3 weken gebruik je die pot kei enthousiast en stilletjes verdwijnt die pot van achter in je badkamerkast en komt ie er zelden of nooit meer uit.Pffffffff.... Klinkt dit herkenbaar?Jafra's SPA Scalp Massage and Hair Treatment bevat aromatische geuren en etherische oliën die je helemaal "zen" maken en lekker ontspannen. Man, man, man wat een lekkere geur! Het is speciaal ontworpen voor het verzorgen van je haren en het voeden en masseren van je hoofdhuid Wat doet het:
 • Diep voedende "extra" verzorging van je haren

 • Maakt de haren makkelijk kambaar

 • Voeden/kalmeren van de hoofdhuid

 • Dit haarmasker dringt door tot het haarzakje en geeft je haar intensief en langdurig vocht

 • Versterkt je haar

 • Voorkomt breken van je haar

 • Geeft je haren een gezonde glans

 • Beschermt je haar

 • Nooit géén pluizig haar meer Waarvoor kun je het haarmasker allemaal gebruiken:
 1. Als haarmasker laat je het 20 minuten inwerken

 2. Voor een nog intensievere behandeling wikkel je folie en/of een handdoek er omheen (haarpakking)

 3. Kan ook als conditioner gebruikt worden

 4. Voor de kindjes om de haren makkelijker te kammen en te verzorgen

 5. Ideaal voor mensen met psoriasis. Breng het haarmasker 2x daags aan op de psoriasis huidplekken en laat dit inwerken zonder te verwijderen. Heeft een voedende, verzachtende en herstellende werking 

 6. Mannen breng een klein beetje haarmasker aan in de baard zonder het uit te wassen

 7. Heb je gemakkelijk vettere haren? Breng het haarmasker dan enkel aan op de lengtes van je harenMijn favoriete tip voor mooie haren:โœ”๏ธ Breng op handdoek droog haar een klein beetje haarmasker aan op je haren zonder uit te spoelen. Je haren ruiken de hele dag super lekker. Je haren zijn makkelijk kambaar en het geeft een heel mooie gezonde glans aan je haar. Je haar ziet er nooitttttttt meer pluizig uit. Ideaal óók voor de kindjes.Bonus tip wat je met het Spa Scalp Massage and Hair Treatment nog kunt doen:โœ”๏ธHoofdpijn? Breng het haarmasker aan op de haargrens van je linker oor tot je rechteroor. Door de eucalyptus heeft het haarmasker een verlichtende en verfrissende werking en ben je snel van je hoofdpijn verlost.Om de Spa Scalp Massage and Hair Treatment te bestellen in de Jafra webshop klik hierOm Jafra Spa producten te bekijken klik hierOm Jafra haarverzorgingsproducten te bekijken klik hier Ik wens jou véél smeerplezier toe. Blijf mooi en tot blogs, liefs Ine

Jafra consulente sinds 1993. ๐Ÿ“ž +32 475 96 71 98     email: info@inevandeursen.be    Ons volgen? FB Ine van Deursen Jafra Cosmetics Instagram inevandeursenjafraHier word je vrolijk van:Jafra is dierproefvrije cosmetica. Alle Jafra producten ondergaan klinische testen en worden ook dermatologisch getest op allergieëen en irritaties. Jafra producten zijn niet comedogeen, d.w.z. niet poriën verstoppend.Jafra Gelée Royale is een duurzame grondstof. Bijen worden bij het oogsten of de verwerking van de speciale ingrediënten van onze Royal producten op geen enkel wijze schade toegebracht.Jafra producten I  Droge hoofdhuidJafra webshop I Haarproducten I Haren kammen na douchen I Jafra catalogus I Pluizig haar I Mooie krullen I Spa Scalp Massage and Hair Treatment


JAFRA niet op dieren geteste cosmetica

Het is sinds 2009 niet meer toegestaan โ€‹โ€‹om dierproeven in de EU uit te voeren voor het bewijs van veiligheid van cosmetica producten en zijn ingrediënten.Ingrediënten moeten echter voor iedereen veilig zijn volgens de wettelijke richtlijnen. Jafra Cosmetics International, Inc. voldoet elke keer aan deze wettelijke vereiste en afzien van cosmetische testen door zichzelf of anderen.De veiligheid van Jafra producten wordt beoordeeld door klinische proeven bij mensen en door een onafhankelijke gecertificeerde toxicoloog en productprestatieclaims worden ook zonder geëvalueerd dier proeven.Onze inkooporders voor grondstoffen bevatten de verklaring: “Door deze bestelling uit te voeren, bevestigt de leverancier dat hij geen dieren geleidt of in bedrijf stelt testen van cosmetica en / of huishoudelijke producten, inclusief, zonder beperking, ingrediënten of formuleringen van dergelijke producten, geleverd aan Jafra Cosmetics International. " Mitch Willeford Manager, regelgevende zaken JAFRA Cosmetics International, Inc.

Hier word je vrolijk van:Alle Jafra producten ondergaan klinische testen en worden ook dermatologisch getest op allergieëen en irritaties. Jafra producten zijn niet comedogeen, d.w.z. niet poriën verstoppend.Jafra Gelée Royale is een duurzame grondstof. Bijen worden bij het oogsten of de verwerking van de speciale ingrediënten van onze Royal producten op geen enkel wijze schade toegebracht.

Jafra is in 1956 door Jan en Frank Day in Malibu opgericht. Vandaar de naam Ja-Fra.Jan en Frank hadden twee belangrijke uitgangspunten: de beste producten te produceren en belangstellenden de mogelijkheid te bieden een inkomen te verdienen en absoluut plezier te hebben in hun werk. Jafra is een bedrijf met hart voor de mensen dus. Hier ben ik op mijn plaats.Jafra Cosmetics International behoort op het gebied van cosmetica en schoonheidsverzorging tot de wereldwijd toonaangevende bedrijven. Jafra is een van de snelst groeiende Direct Selling-bedrijven ter wereld. Het internationale netwerk omvat ca. 630.000 Jafra consulenten. De hoofdzetel van Jafra bevindt zich in Westlake Village, Californië.Twee belangrijke uitgangspunten kenmerken de bedrijfsfilosofie: de productie van uitstekende producten en de ondersteuning van vrouwen bij het realiseren van hun dromen, om hen te helpen financieel succesvol te zijn en onafhankelijk te kunnen worden.Het Jafra motto "Freedom to be you" is echt op mijn lijf geschreven. Met Jafra kun je een zelf te bepalen, aantrekkelijk extra inkomen verdienen en zo heb je de mogelijkheid tot nog meer persoonlijke vrijheid. Benieuwd naar méér informatie? Jafra consulente worden? Klik hierSinds 2004 behoort Jafra tot de Vorwerk-Groep. Vorwerk is in 2008 onderscheiden als één van de top 10 bedrijven onder de Duitse werkgevers.In 2014 behaalde Jafra Cosmetics een omzet van 427 miljoen euro en de onderneming is met eigen bedrijven vertegenwoordigd in de volgende landen: VS, Mexico, Brazilië, Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Rusland, Indonesië, Dominicaanse Republiek en India. In veel andere landen worden de Jafra producten via distributeurs verkocht.Er is een reden waarom succesvolle mensen succesvol zijn. Ze worden gevoed door een dieper liggende drive om door te gaan, om in moeilijke tijden door te zetten en op hun pad te blijven. De meeste succesvolle mensen hebben meerdere keren gefaald voordat ze slaagden. Ik herken mezelf zo in deze woorden van de kleindochter van Jafra: Estelle Day.Bron: klik hierIk heb 5 keer de top 80 van de wereld mogen ontmoeten op de meest exclusieve plaatsen in landen zoals de Bahamas, New York, Mexico en Costa Rica. Ik ontmoet daar vrouwen (en nu ook mannen) die een carrière opgebouwd hebben om U tegen te zeggen. Al die lieve mensen hebben een erg groot Jafra hart, véél liefde voor andere mensen en werken met zovéél passie. Om een hele week deel uit te maken van deze exclusieve reizen waren voor mij héél bijzondere ervaringen die voor mijn hele leven in mijn geheugen gegrift staan. Vraag niet aan hen: waar ligt België of Nederland want dat weten ze echt niet, hihi....Als je high level cosmetica producten in handen hebt zoals ik met Jafra, producten niet getest op dieren, skin care producten zonder parabenen, héél schappelijk geprijsd, met setkortingen tot wel 48% dan kan ik alleen maar zeggen dat ik "met mijn gat in de boter gevallen ben" bij Jafra.Ik vind het zo ontzettend fijn om mensen te helpen met huidverbetering. Ik help jou ook graag om een mooiere huid te krijgen. Minder rimpeltjes, een egalere huid, er jonger uit te zien. Als jij een mooiere huid hebt, en jij weet hoe je jouw huid goed moet verzorgen met de juiste "dierproefvrije" cosmetica producten dan word jij nog zelfzekerder en ga je nog méér stralen.Ik weet dat het kan. Ikzelf gebruik 34 jaar de Jafra producten. Benieuwd naar een gratis Jafra workshop @home? Wil jij ook jouw huidtype bepalen tijdens een workshop? Klik hier

 Ik wens jou véél smeerplezier toe. Blijf mooi en tot blogs, liefs Ine

Jafra consulente sinds 1993. ๐Ÿ“ž +32 475 96 71 98     email: info@inevandeursen.be    Ons volgen? FB Ine van Deursen Jafra Cosmetics Instagram inevandeursenjafraJafra producten I  Dierproefvrije cosmetica I Jafra webshopParabenen vrije Skin Care I High level cosmetica producten I Jafra consulente I Jafra catalogus